Förening

Bankeryd Februari 2016

Hej Håkan!

Stort tack, extremt uppskattat och väldigt spot om för målgruppen. Flera som kommenterat att det var skönt att få höra om ett  ett allvarligt ämne men  med fokus på möjligheter att kunna göra skillnad.

Mikael Celinder

SAU Bankeryd

 

Med sitt varma sätt och naturliga pondus var Håkan en mycket populär föreläsare på vårt hocketläger i augusti 2011 där ca 80 ungdomare medverkade. Med dynamik och ett engagemang utöver det vanliga, samt en fantastisk förmåga att läsa av gruppeerna och anpassa föreläsningarna på olika sätt fick han barn, ungdomar och föräldrar att spela teater, tänka efter, skratta och beröras. vi hoppas att alla tar chansen att lyssna på honom!

Marie Erixon, Ulricehamn IF Hocket Ungdomssektion

 

Idrottsförening:

Vi är mycket nöjda och ungdomarna pratar fortfarande om dig och hur bra du var på att få dem att förstå, trots ett tungt ämne så fick du fram det på ett lättsamt sätt o fick dem att lyssna.
Jag förstår om du märkte direkt hur läget var.

Igår märkte jag en förändring hos en av de äldre ungdomarna , det är ett stort steg vill jag lova – hoppas att detta håller i!

 

 

Tack för en jättebra föreläsning i Ölmstad! Det blev både skratt och tårar och känslan sitter kvar i hjärtat hos mig än i kväll…

Jättebra föreläsning som berörde många idag, tack

Tack för en givande föreläsning! Jag har fått enormt mycket positiv respons från våra medlemmar!! Det du gör är livsviktigt!! // Vissmålens Ridklubb


Skola 

Mail från föreläsningen för vårdnadshavare:

Subject: Jättebra!

Message: Hej!
Vill bara tacka för en jättebra föreläsning på Hagenskolan ikväll! 
Det var skratt,nära till gråt och många tankar...
Vilket viktigt och fantastiskt jobb du gör!!

// Mamma till en 9-årig son som trivs på Hagen

 

Hej Håkan!

Tack för en mycket bra föreläsning ikväll på Alléskolan. Du har inspirerat oss med dina
kunskaper och erfarenheter. Vi kommer jobba hårt här hemma för att ge barnen den trygghet
de behöver för att våga vara ett G. Vi hoppas att de kommer vara den som ser och hjälper en
eventuell Lisa i framtiden. 

Ha en fin vår och hoppas vi får möjlighet att lyssna på dig igen :-)

Vänliga hälsningar
Lisa och Fredric

 

Februari 2018

Hej Håkan. 

Efter att du körde utbildningen på vår skola, kör vi på för fullt med mobbingringen med tillhörande tänk och arbetsrutiner. ALLA är idel positiva och känner att det finns något konkret att arbeta efter. Jag upplever att vi arbetar mer lika nu när vi har en ”mall”, till skillnad från innan där arbetet mot mobbing och kränkande beteende varierade kraftigt utifrån den enskilda pedagogens kunskap och engagemang. 

Vad det gäller mig så har jag blivit ansvarig att förmedla vårt nya tänk till nyanställda och kopplas ofta in som i olika fall som dyker upp på skolan, något som jag tycker mycket om och är stolt över eftersom jag brinner för att motverka mobbing och tycker vårt sätt att jobba är kraftfullt och genomtänkt (något som jag inte alltid tyckte med det gamla ”kamratstödjarmetoden”).

Än en gång, din modell fungerar väldigt bra och vi vill å allas vägnar tacka.

Peace, love and soul/

 Daniel Hallström. Nättrabyskolan Karlskrona

 

Jönköping Nov 2015

Jag ser ett stort värde i det arbete Håkan, som värdegrundspedagog, bidrog med på vår skola i en situation där våra egna insatser inte gav förväntat resultat.

Håkan genomförde såväl elevutbildning som utbildning för föräldrar i vad kränkningar och mobbning är och vad som krävs för att de ska upphöra. Han bidrog också med material som underlag till diskussioner gällande värdegrund vid personalkonferenser.

Håkan fanns, i vårt fall, på skolan några tillfällen i veckan och hade då möjlighet att upptäcka hur samspelet under lektioner och raster inverkade på det som hände i elevgruppen. Iakttagelserna delgavs och diskuterades tillsammans med lärare, elevhälsa och rektor.

Eftersom Håkan inte tillhörde skolans personal, uppfattades han som opartisk av såväl elever som föräldrar, vilket bidrog till en känsla av ökad trygghet hos nämnda parter och påverkade arbetet i positiv riktning.

Vi tog små steg framåt och kunde så småningom se stora positiva förändringar i elevgruppen, förändringar som sedan kunde verifieras via elevundersökningar.

 

Bodil Erlandsson

Rektor i Jönköpings kommun 2000 – 2015

 

 

Hej Håkan!

Hoppas du haft ett bra läsår och att du snart får ta en skön semester! Jag vill bara skicka en hälsning och tala om att vi som jobbar i ettan på skolan är så nöjda med den föreläsningen du hade för våra föräldrar i årskursen på vårterminen. I någon grupp förändrade det föräldrarnas inställning så att vi kom tillrätta med problem som fanns. Vändpunkten kom på tydligt efter din föreläsning och så naturligtvis fortsatt jobb med barn och föräldrar. vill än en gång säga att du gör ett fantastisk jobb!

Tack för allt!


Företag

Företagsledare:

Värdegrundspedagogik är viktig inte bara inom skolan utan även i arbetslivet. Inte bara i förhållandet chef – anställd och anställd – chef utan även mellan ALLA arbetskamrater. Samtliga inom företaget måste motarbeta antisocialt beteende och värna kamratskap och sammanhållning på en arbetsplats.

Uppbilda har många goda idéer och en arbetsmetodik som för oss var betydelsefull att få ta del av. Efter Uppbildas två genomgångar/tillfällen kan vi efter ytterligare någon månad konstatera att gemenskapen/kamratskapet, humöret och teamkänslan bland alla anställda blivit avsevärt bättre och bidrar numera till att företagets gemensamma mål enklare kan uppfyllas.

Stort tack till Håkan för din insats hos oss.